Per començar la setmana us oferim la nostra primera recepta, la de les crispetes de tota la vida (sí, sí, les de l'olla al foc). En són una alternativa ben saludable, sense grases saturades, toxines, exés de sal, etc. I a diferència de les que fem al microones, a aquestes els hi podem afegir el nostre toc personal amb xocolata, espècies o altres ingredients que et faran xuclar els dits. Doncs aquí us deixem les que nosaltres mateixes hem fet !
Crispetes especiades
Ingredients
-Suficient oli d'oliva per cobrir el cul de l'olla.
-100 gr de panís (el venen en bossetes a la zona de fruits secs de qualsevol supermercat).
-Sal.
-Espècies al gust, nosaltres hem utilitzat pebre negre i una mescla per a pollastre que contenia curry d'entre altres.
Estris
-Olla de mida mitjana amb tapa.
-Recipient per a condimentar-les i reservar-les.
Procediment
1-col·loquem l'oli d'oliva dintre de l'olla i ens assegurem que tansols cobreixi el fons sense deixar una capa gruixda, ja que ens quedarien les crispetes molt olioses i ablanides.
2-afegim
els cent grams de crispetes a l'olla i engaguem el foc a màxima potència, hi
afegim un pessic de sal, tapem l'olla i la sacsejem una mica per que s'integri
bé l'oli amb els grans de panís.
3-esperem una estona fins que l'oli estigui prou calent, llavors serà quan les crispetes començaran a explotar. Reduïm el foc a mitja potència i esperem. Podem sacsejar l'olla de tan en tan.
4-Quan s'aturi el so de les explosions o en una durada de tres segons n'exploti una només, és l'hora d'apagar el foc, del contrari se'ns cremarien les del fons.
5-només ens queda posar-les en un recipient i especiar-les al gust, com per exemple amb pebre negre, blanc, chilly, curry, all en pols, etc.
Crispetes amb xocolata
Ingredients
-
Suficient oli de gira-sol per
cobrir el cul de l’olla.
-
100gr de panís.
-
Una tauleta de xocolata tipus
fondant.
-
(Nosaltres vam afegir uns 20gr de
mantega perquè es fongués bé la xocolata i també li vam afegir un rajolí de
llet).
Estris
-
Una olla de mida mitjana.
-
Una espàtula i una forquilla.
-
Una cassoleta.
-
Una safata.
-
Paper vegetal o de forn.
-
Recipient.
Procediment
1-
Afegim l’oli de gira-sol fins que
cobreixi el cul de l’olla (com en l’anterior recepta).
2-
Agreguem el panís a l’olla, engeguem
el foc a màxima potència; sacsegem l’olla perquè s’integri el panís i l’oli. Finalment,
tapem.
3-
Esperem una estona fins que l'oli
estigui prou calent, llavors serà quan les crispetes començaran a explotar.
Reduïm el foc a mitja potència i esperem. Podem sacsejar l'olla de tant en
tant. Mentre es fan, fonem la xocolata a la cassoleta, amb el foc al mínim
i mesclant sense parar (amb compte que no se’ns cremi, afegim la mantega i el
rajolí de llet si observem que està massa espès).
4-
Quan s'aturi el so de les
explosions o en una durada de tres segons n'exploti una només, és l'hora
d'apagar el foc, del contrari se'ns cremarien les del fons.
5-
Amb la safata preparada i el paper
posat al damunt, col·loquem les crispetes i afegim la xocolata desfeta. Ho
barrejem tot amb l’espàtula i la forquilla fins que ens quedi la mescla homogènia
(podem demanar ajuda als més petits de la casa que s’ho passaràn de conya!).
6-
Deixem les crispetes reposar fins
que s’enfredin. Ens quedaràn cruixents, cruixents!
7-
Només ens cal posar-les al
recipient i disfrutar-les !
Pròximament anirem pujant posts sobre pel·lícules, estigueu atents perquè les crispetes sense una bona peli no són res !
Que us aprofitin !
Atte:Clàudia i Rosa.


Sou genials!!! Ja teniu una seguidora del bloc, ànims i segiu així! Muaaaaaaaks
ResponEliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
Elimina( ja et contestava amb el personal, jeje ) moltes gràcies Sílvia, persones com tu ens animen a tirar endavant aquest projecte !
Elimina